20 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

AU PREZENTAT TESTE FALSE COVID LA VAMĂ ȘI AU AJUNS DIRECT ÎN CARANTINĂ

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat cincicetățeni români care au prezentat autorităţilor competente teste negative false pentru detecția infecţiei cu virusul SARS-COV-2.

În cursul zilei de 22.05.2021, în jurul orei 08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-au prezentat cinci cetățeni români, trei bărbați și două femei,cu vârste cuprinse între 37 și 45 de ani, pasageri într-un autocar ce aparține unei firme de transport persoane. Aceștia au prezentat autorităţilor competente, pentru control, teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând faptul că documentele în cauză nu au fost eliberate de către clinicile menționate.

În prezent, polițiștii de frontieră giurgiuveni efectuează verificări față de cele cinci persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Totodată, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Giurgiu au dispus carantinarea persoanelor în cauză, pentru o perioada de 14 zile, la adresele declarate de către acestea.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

Roxana Popazu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER