18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

AU REVENIT COZILE DE TIRURI PE DN5

Marți seară, TIR-urile care aşteaptă ieşirea din România prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, Bulgaria, formează o coadă pe prima bandă de mers a DN 5 Bucureşti- Giurgiu de aproximativ şapte kilometri, poliţiştii de frontieră spun că lucrează normal, nu sunt sincope, dar sunt zile şi perioade când vin prea multe camioane, iar şoferii care aşteaptă trecerea frontierei claxonează.

„Nu a mai fost coadă de câteva zile, dar astăzi văd că iar avem de aşteptat, aşteptăm la controlul de frontieră în partea română, apoi la cântar, la taxa de pod şi la controlul de frontieră al părţii bulgare, e obositor să stai mereu la cozi”, mărturiseşte un şofer care conduce un TIR înmatriculat în Turcia.

„Eu am sosit acum la coadă, mă aflu la cinci kilometri de Giurgiu, conform bornei kilometrice, dar de la intrarea în oraş până în punctul de frontieră mai sunt câţiva kilometri, apoi aşteptăm la control, la cântar, cred că am de aşteptat cel puţin o oră până trec în partea bulgară”, a declarat şi un un şofer de TIR din Ilfov.

Unii şoferi mai coboară să facă gimnastică, obosiţi de atâtea ore de condus, alţii claxonează nervoşi.

Potrivit ITPF Giurgiu, în ultimele 12 ore au ieşit din ţară 460 de TIR-uri, dar sunt zile când trec şi 600 de TIR-uri în 12 ore şi numărul camioanelor care aleg să iasă din ţară prin PTF Giurgiu este în creştere în ultima perioadă.

Conform site-ului Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu-Ruse este de 30 de minute, aceeaşi situaţie fiind şi la intrarea în ţară, traficul se desfăşoară pe trei artere de circulaţie. Pentru autoturisme, controlul se efectuează pe artere separate şi timpul de aşteptare este de aproximativ zece minute.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER