Giurgiuvenii, deja exasperați de numeroasele șantiere care străbat orașul și fac traficul un adevărat coșmar, au un nou motiv de revoltă: calitatea lucrărilor executate în oraș de austriecii de la Strabag.
După luni întregi de ”balamuc”, de șantier, praf, gălăgie, trafic deviat etc. strada Petre Ghelmez a fost, în sfârșit, redată circulației, ocazie cu care a început să se vadă foarte clar bătaia de joc a constructorului.
Astfel, capacele de canalizare sunt pe borduri, iar pentru aducerea acestora la scară, au fost fixate cu deșeuri provenite din construcții (mai exact, pavele vechi scoase din trotuare), pentru a reduce costurile și a face economii.
În plus, canalizările sunt deja înfundate cu deșeuri din construcții, deșeuri care, de altfel, sunt aruncate în spații neconforme.
Deși încasează de la Primărie sume importante pentru neutralizarea deșeurilor, Strabag le aruncă pe terenuri ce aparțin administrației locale, în jurul orașului, ca și cum nu erau destule gunoaiele care ne înconjoară …
Și ”le merge”, pentru că nu sunt văzuți de nimeni, în timp ce giurgiuvenii sunt hăituiți și nu au unde să arunce deșeurile din construcții. Dar… deh, nu oricine este Strabag, nu?
Adică, o firmă cu acționariat austriac și rusesc…
Poate că, dincolo de bătaia de joc în care au executat lucrările din oraș, cei de la Strabag vor fi, în sfârșit, ”văzuți” și ”călcați” de cei care ar fi trebuit să o facă demult: Garda de Mediu, Inspecția în Construcții sau Primăria Giurgiu. Și poate așa va înceta bătaia de joc la adresa noastră, a tuturor…