23 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

AUTOSPECIALELE CU TERMOVIZIUNE DE LA POLIȚIA DE FRONTIERĂ ”ÎȘI FAC TREABA”… (VIDEO)

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au depistat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, în apropierea punctului de trecere a frontierei, doi cetățeni turci, care se deplasau pe jos, cu intenția de a evita controlul de frontieră. Aceștia au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

 

În cursul acestei nopți, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni planificați să execute supravegherea și controlul frontierei au observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, două persoane care se deplasau pe jos, în zone apropiate Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu.

De îndată, colegii noștri au declanșat acțiuni specifice pentru cercetarea zonei adiacente a P.T.F. Giurgiu.

Astfel, au fost depistați doi bărbați. Unul dintre aceștia se afla ascuns într-o clădire abandonată, situată în apropierea punctului de trecere a frontierei, iar celălalt a fost depistat lângă Canalul Dunărica.

Persoanele în cauză au declarat autorităților că sunt cetățeni turci, în vârstă 34 și 47 de ani și au călătorit din Turcia cu diferite mijloace de transport până în apropierea tonetelor de control, poziționate pe sensul de intrare în țara noastră.

Ulterior au coborât și s-au deplasat pe jos, cu intenția de a evita controlul de frontieră. Unul dintre bărbați intenționa să ajungă în București, iar celălalt în Republica Moldova.

În acest context, colegii noștri au procedat la întreruperea călătoriei celor doi cetățeni turci, iar conform protocolului româno-bulgar, aceștia au fost preluați de către reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

Roxana Popazu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER