1 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

„BABELE” NU SE DEZMINT: DUPĂ NORI ŞI PLOAIE, URMEAZĂ TREI ZILE CU VREME NEOBIŞNUIT DE CALDĂ

Week-endul care urmează ne aduce vreme frumoasă, cu cer variabil, exceptând zonele joase de relief, unde în primele ore ale zilei unde pe arii restrânse vor fi nori și ceață, asociate izolat cu burniță. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime, mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, se vor încadra între 8 și 18 grade.

Vineri, în Capitală, dimineata 2-4 grade. Pe parcursul zilei o vreme în general frumoasă, cu cer variabil, exceptând primele ore ale zilei când vor fi nori și condiții de ceață. Temperatura maximă va fi de 15-16 grade.

În regiunile intracarpatice, vreme în general frumoasă cu puţini nori şi ceaţă în zonele joase dimineaţa si cu valori termice ridicate pentru această dată: maxime peste 10 grade (cu exceptia depresiunilor transilvane) pina la 14 grade la Timisoara si Alba Iulia.

În sud revine vremea predominant însorită şi deosebit de caldă cu maxime peste 15 grade până la 18 grade la Drobeta Turnu Severin. Doar la prima oră din zi mai pot fi nori josi si ceata in locurile mai joase de relief.

Şi în Dobrogea vremea este în general însorită si caldă pentru această dată. 15 grade maxima la Tulcea si 14 la Constanta.

În Moldova, soare dar şi nori, posibil ceaţă si burniţă. Dar cald este si aici : 12 grade maxima la Suceava, 13 la Iasi, 14 in Bacau si 16 la Focsani.

Sâmbătăcerul va fi variabil, cu nori josi și ceață în prima parte a zilei în regiunile sud-estice. Către seara se va înnora în vestul și nord-vestul țării, urmând ca izolat să plouă. Vântul va avea intensificări la munte, dar local și în vestul ţării și în partea de est și sud-est. Regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele obișnuite la începutul lunii martie în majoritatea zonelor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade la Miercurea Ciuc si Constanta și 18 grade la Timisoara, Giurgiu si Călăraşi.

În Capitală, valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât cele normale ale perioadei. 2…3 grade dimineata, chiar mai putin in imprejurimi, spre -1 grad, si 14-15 grade la amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ceață la începutul zilei.

Duminică vreme deosebit de caldă în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime, peste 10 grade în toată ţara până la 19 grade la Drobeta Turnu Severin şi Giurgiu. În zonele joase din sud, est și centru, mai ales în prima parte a zilei, vor fi nori josi și ceață, iar în restul țării vor fi înnorări temporare. În vest și nord-vest local va ploua slab. Vântul va avea intensificări la munte, în Câmpia de Vest și în Dobrogea.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări și ceață în prima parte a zilei. Dimineața 3…5 grade și la amiază, 14-16 grade.

www.realitatea.net

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER