24 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

BAC 2018 – PUNCT FINAL, DUPĂ CONTESTAȚII

Aproape jumătate din contestațiile depuse de elevii care au susținut Bacalaureatul în județul Giurgiu s-au soldat cu mărirea notelor.

Este concluzia datelor oficiale ale Inpsectoratului Școlar, care anunță că au fost depuse 357 de contestaţii, în urma cărora, în 127 de cazuri, notele primite de absolvenți s-au mărit, în timp ce alți 210 elevi au primit note mai mici, iar pentru 20 notele au rămas neschimbate.

Urmare a contestațiilor, procentul de promovabilitate la nivelul județului Giurgiu a crescut cu ceva mai mult de două procente- de la 47,44%, la 49,83%.

La două licee din mediul rural au fost înregistrate cele mai mari creșteri ale promovabilității, după contestații. Este vorba despre Liceul Tehnologic Prundu, unde promovabilitatea aproape s-a dublat – de la 5,88, la 11,76% – și Liceul Tehnologic Comana, unde promovabilitatea a crescut cu 15%.

Rzultatele finale arată că, și în acest an, cea mai bună promovabilitate la Bacalaureat a fost tot la Colegiul Național ”Ion Maiorescu” – 91,83%, Colegiul fiind urmat ”în top” de Liceul ”Tudor Vianu” – 67,96%.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER