27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

BACALAUREAT 2017, LA GIURGIU. 1.700 DE CANDIDAȚI, ÎN 11 CENTRE DE EXAMEN

1.705 absolvenţi de liceu din judeţul Giurgiu susţin în perioada 6-7 iunie proba de evaluare a competenţelor de comunicare în Limba română în 11 centre de evaluare organizate în licee.

„În acest an avem înscrişi un număr de 1.705 candidaţi la probele de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română, aceşti candidaţi provenind atât din absolvenţii de acest an cât şi din cei din seriile anterioare care nu au promovat. Proba de competenţe se desfăşoară astăzi şi mâine în 11 unităţi de învăţământ, respectiv licee, pe care tinerii le-au absolvit. Sunt trei situaţii de licee care nu au acreditare, ci doar autorizaţie provizorie şi în acest caz absolvenţii de liceu vor susţine probele de competenţe la centrele desemnate de comisia judeţeană de Bacalaureat”, a declarat purtătorul de cuvânt a Inspectoratului Judeţean Şcolar Giurgiu, Georgeta Stănescu.

Ea a spus că în această situaţie sunt absolvenţii de liceu de la fostul SAM din municipiul Giurgiu care îşi desfăşoară activitatea în aceeaşi clădire cu Liceul Naval şi unde vor susţine probele de competenţe, cei de la Prundu, care vor susţine probele la liceul de la Hotarele, şi cei din localitatea Comana, care vor susţine competenţele la liceul din Călugăreni.

„Pentru absolvenţii de liceu care nu vor susţine competenţele la liceele pe care le-au absolvit nu este nicio problemă pentru că sunt obişnuiţi cu centrele de examen, pentru că tot acolo vor susţine şi probele scrise şi au asigurat transportul şcolar cu microbuze şcolare”, a completat Georgeta Stănescu.

În perioada 8-16 iunie se vor desfăşura probele de evaluare pentru competenţele digitale şi limbi străine, iar din data de 26 iunie vor începe probele scrise ale Bacalaureatului.

Totodată, începând de astăzi, potrivit IJJ Giurgiu, peste 50 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării examenului de Bacalaureat la centrele de examinare.

Misiunea jandarmilor este de a preveni faptele care ar putea tulbura ordinea, liniştea publică şi desfăşurarea în condiţii de normalitate a examenului de Bacalaureat.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER