27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

BÂLCIUL DE SFÂNTA MARIA – DISTRACŢIE SAU PERICOL IMINENT?

Incidentul de vineri seară, din tradiţionalul bâlci de Sfânta Maria, acolo unde o „tiribombă” s-a rupt, punând în pericol vieţile a zeci de copii dornici de distracţie – incident care, din fericire, de această dată nu s-a soldat cu urmări tragice – readuce în discuţie o problemă acută: cât de sigure sunt instalaţiile din bâlci şi cine răspunde în cazul producerii unor accidente ca cel de vineri?

Evident, principalul responsabil este cel care organizează bâlciul – ca în fiecare an, aceeaşi firmă, „Tofan” – care ar trebui să asigure securitatea şi siguranţa tuturor celor dornici de distracţie. Asta însemnând că toate acele instalaţii ar trebui să fie verificate, omologate, inspectate etc de organele de specialitate.

Sunt, apoi, numeroase instituţii de stat care ar trebui să vegheze la ceea se se întâmplă în bâlci. Din toate punctele de vedere, adică inclusiv în ceea ce priveşte calitatea alimentelor vândute, a celorlalte produse de pe tarabe, dar şi ordinea şi siguranţa publică.

De altfel, se pare că acolo fuseseră, deja, controale ale unor instituţii precum OJPC sau DSV, şi totuşi, incidentul s-a produs.

Cum  bâlciul este în plin „avânt” şi luni şi marţi – ultimele zile – se aşteaptă cel mai mare aflux de vizitatori, pentru că aşa se întâmplă în fiecare an şi pentru că ziua de luni este, de data asta, nelucrătoare, poate că ar fi bine ca cei în măsură să treacă mai des pe acolo şi să verifice în amănunt tot ce ţine de siguranţa vizitatorilor, din toate punctele de vedere. Iar primul care ar trebui să facă asta ar trebui să fie chiar organizatorul acţiunilor…

Să sperăm că incidentul de vineri rămâne unul izolat şi că, în cele două zile cât au mai rămas până să îşi închidă porţile, bâlciul de Sf. Maria nu ne va mai face şi alte suprize neplăcute…

foto: facebook.com

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER