16 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

BALTA DE LA OGREZENI, ”CUIUL LUI PEPELEA” ÎN ALIANȚA PSD-ALDE LA GIURGIU?

Subiectul bălții de la Ogrezeni a ”încins”, în ultimele zile, atât presa locală, cât și pe cea națională. Dincolo de subiectul, în sine, însă, se pare că balta cu pricina este un adevărat ”fitil” ce, oadată aprins, poate ”dinamita” relațiile dintre PSD și ALDE pe plan local.

Iar despre asta vorbesc, din nou, ziariștii din presa centrală. Iată ce titrează vineri – după ce, în conferință de presă, liderul ALDE Giurgiu, Toma Petcu, a răspuns atacurilor lansate cu o zi înainte de senatorul PSD Niculae Bădălău – jurnaliștii de la evz.ro:

ALDE consideră că neînţelegerile dintre filiala sa din Giurgiu şi cea a PSD, generate de preluarea lacului de acumulare Grădinari în administrarea Consiliului Judeţean, pot fi depăşite la nivel local prin dialog. Declarațiile din partea reprezentanților partidului vin în contextul în care senatorul de Giurgiu Niculae Bădălău spusese că devine din ce în ce mai complicat ca social-democrații să colaboreze cu colegii lor, atât în administrația locală, cât și la guvernare.

„Este un lucru normal ca într-o coaliţie să mai apară şi divergenţe, dar ele pot fi depăşite prin intermediul unui dialog între parteneri. Orice problemă de interes local poate fi rezolvată la nivelul celor două filiale. Nu dorim să spunem că nu este vorba de un obiectiv important pentru coaliţia locală, ci doar că aceste lucruri nu pot reprezenta neînţelegeri la nivelul central al coaliţiei”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ALDE, potrivit agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, problema de interes local în judeţul Giurgiu poate fi soluţionată dacă cei implicaţi se vor aşeza la aceeaşi masă şi vor decide împreună ce este mai bine pentru comunitatea pe care o reprezintă.

„PSD şi ALDE se află într-un parteneriat la guvernare, al cărui principal obiectiv este acela de a asigura României dezvoltarea, iar cetăţenilor bunăstarea. Este un obiectiv asumat prin programul de guvernare votat de către majoritatea parlamentară şi pe care vrem să îl ducem la îndeplinire. Situaţia la care face referire Niculae Bădălău se referă la o problemă de interes local în judeţul Giurgiu şi care poate fi soluţionată dacă cei implicaţi se vor aşeza la aceeaşi masă pentru a discuta şi a decide împreună ce este mai bine pentru comunitatea pe care o reprezintă. (…) Coaliţia PSD – ALDE a funcţionat bine până în acest moment pentru că ambele partide au fost preocupate de implementarea obiectivelor la care ne-am angajat în faţa cetăţenilor care ne-au votat. Pe mai departe ALDE va urmări, alături de partenerii din PSD, ca toate măsurile pe care le-a promis românilor să fie duse la îndeplinire, astfel încât să le asigurăm acestora un trai mai bun”, se precizează în postarea de pe Facebook.

Senatorul social-democrat de Giurgiu Niculae Bădălău a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că devine din ce în ce mai greu ca PSD să aibă o administrare judeţeană şi chiar o guvernare împreună cu ALDE, el făcând această afirmaţie în contextul referirii la proiectul legislativ privind preluarea bălţii Ogrezeni – Grădinari – Bucşani în administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu.

Plenul Senatului a adoptat luni o propunere legislativă privind transmiterea unor imobile din domeniul public al statului şi din administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române” – Direcţia Apelor Argeş – Vedea Piteşti în domeniul public al judeţului Giurgiu şi în administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu.

Plenul nu şi-a însuşit raportul de respingere propus de comisiile de specialitate şi a adoptat proiectul iniţiat de senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu, cu 78 de voturi „pentru”, 18 „împotrivă” şi o abţinere.

„În scopul stimulării economice a activităţilor din judeţul Giurgiu, prin atragerea de investiţii cu capital străin şi autohton, prin sporirea posibilităţilor de folosire a resurselor locale şi naţionale din zona judeţului Giurgiu, proiectul de lege propune transmiterea Lacului de acumulare Grădinari, inclusiv digurile de contur Zorile şi Podişoru, pârâu Valea Ilfovăţ şi a barajului Grădinari, din domeniul public al statului şi din administrarea „Administraţiei Naţionale „Apele Române” – Direcţia Apelor Argeş – Vedea – judeţul Giurgiu în domeniul public al judeţului Giurgiu şi în administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu, în vederea realizării unui proiect „Spaţiu pentru pescuit sportiv şi agrement””, potrivit expunerii de motive.” (www.evz.ro)

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER