27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

BANI DE LA GUVERN PENTRU ÎNCĂLZIREA ÎN MUNICIPIU

Aproximativ 1,8 milioane lei au fost alocați de Ministerul Dezvoltării municipiului Giurigu pentru plata gazelor folosite la încălzire în lunile noiembrie și decembrie.

Anunțul este făcut de deputatul PNL de Giurgiu Alexandru Andrei, într-o postare pe pagina sa oficială:

Sprijin guvernamental pentru plata încălzirii în municipiul Giurgiu!

Ministerul Dezvoltării a alocat municpiului Giurgiu aproape 1,8 milioane lei pentru plata gazelor naturale folosite pentru încălzire în lunile noiembrie și decembrie.
Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale a primei tranșe, în valoare de 41.997.515,16 lei, din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.
Suma repartizată este aferentă consumului de gaze naturale din lunile noiembrie și decembrie 2021, potrivit cererilor depuse de unitățile administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administrațiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranșe – a precizat ministrul.
Legea bugetului de stat pe 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanțare, a amintit ministrul dezvoltării.
Municipiul Giurgiu a primit 687,016.38 lei, pentru luna noiembrie si 1.024,321.44 lei pentru luna decembrie.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER