20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

BĂUTURA, BAT-O VINA….

Că alcoolul şi volanul nu fac casă bună e lucru ştiut de mult timp… Nu, însă, pentru toţi şoferii. Aşa de face că încă mai sunt unii care cred că pot scăpa „basma curată” dacă se suie la volan băuţi. Doar că nu se întâmplă mereu aşa, şi, din păcate, uneori, teribilismul unora care gândesc aşa se soldează cu accidente. Aşa s-a întâmplat şi în week-endul trecut. Poliţia ne informează:

„-La data de 20.08.2017, un tânăr de 23 ani, din comuna Crevedia Mare, județul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Național 61, in localitatea Crevedia Mare, a accidentat un tânăr de 29 ani, din aceeași localitate, pieton, care se deplasa pe partea carosabilă în aceeași direcție cu autoturismul după care conducătorul auto a părăsit accidentul.

Polițiștii au identificat conducătorul auto după circa 30 minute, iar la testarea cu alcooltestul, acesta a indicat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur in aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele conducătorului auto a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporala din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției si conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 

-La data de 19.08.2017, în jurul orei 18:05, un bărbat de 49 de ani, din comuna Răsuceni, județul Giurgiu, în timp ce conducea bicicleta pe Drumul Județean 503 A, din cauza stării avansate de ebrietate, s-a dezechilibrat și a căzut în afara părții carosabile.

Victima a fost accidentată ușor și transportată la Spitalul Județean Giurgiu.

La testarea cu alcooltestul a biciclistului, acesta a indicat valoarea de 0.99 mg/l alcool pur aer expirat,

Polițiștii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.”

Şi asta nu e tot. Sunt doar accidente produse din cauza alcoolului, însă şi controalele de rutină ale poliţiştilor din week-endul trecut au găsit alte patru cazuri de şoferi care conduceau după ce au băut bine…

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER