19 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

BILANȚ CORONAVIRUS, 3 IANUARIE: RATA DE INCIDENȚĂ CONTINUĂ SĂ SCADĂ- 1,77

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 03.01.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 6.373;
  • cazuri vindecate și externate – 4.701;
  • în carantină la domiciliu – 448 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 384 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 17.946 de persoane, dintre care 88 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu.

La ora actuală, sunt 1.618 de cazuri active, dintre care 1.234 spitalizați și 384 în izolare la domiciliu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 02 ianuarie a.c., 149 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 16 polițiști locali au desfășurat 64 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 02.01.2021, fiind angrenat în acest sens un număr de 32 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin HG. 1.065/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 70 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.

Echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și în localitățile: Izvoarele, Slobozia, Vedea, Malu, Stănești, Cetățuia, Chiriacu, Dimitrie Cantemir, Radu Vodă, Malu Mihăilești, Dărăști Vlașca, Mihai Vodă, Bucșani, Uiești, Vadu Lat, Buturugeni, Crevedia Mare, Căscioarele, Naipu, Grădinari, Iepurești, Ogrezeni, Săbăreni, Poenari, Ulmi, Cupele, Poiana lui Stângă, Sfântul Gheorghe, Bolintin-Deal, Obedeni, Găiseanca, Stoenești, Stâlpu, Icoana, Trestieni, Izvoru. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din localități şi uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu

Potrivit datelor oficiale centralizate la nivel național, rata de incidență în județul Giurgiu este, duminică, de 1,77. Detalii aici: https://www.stiripesurse.ro/breaking-3034-de-cazuri-noi-la-doar-9829-de-teste-efectuate_1574005.html

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER