27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

BILANȚ LA ISU GIURGIU: CREȘTERI SEMNIFICATIVE ALE INCENDIILOR ÎN JUDEȚ

Ca în fiecare an, ISU Vlașca și-a făcut și prezentat bilanțul activității anului 2016, un bilanț extrem de ”stufos”, dat find numărul foarte mare al intervențiilor pompierilor giurgiuveni în cursul anului trecut.

Per total, este vorba despre aproape 6.500 de intervenții și activități specifice. Și în 2016, cea mai mare parte a acestor intervenții (70%) aparține echipajelor SMURD. Îngrijorător este însă faptul că a crescut semnificativ numărul incendiilor – de la 250, în 2015 la 356, în 2016 – și asta fără a pune la socoteală incendiile de vegetație uscată. De altfel, la acest capitol, creșterea este și mai mare: de la 182, la 518.

Potrivit acelorași date, cele mai multe incendii s-au produs în intervalul orar 12-18, iar Detașamentul Giurgiu a intervenit în cea mai mare parte a acestor evenimente, lucru, de altfel, normal, în condițiile în care în municipiu au fost înregistrate cele mai multe incidente de acest gen.

Conform concluziilor acestui bilanț, cele mai multe incendii se produc din cauza exploatării necorespunzătoare a instalațiilor electrice și a mijloacelor de încălzire, dar și a utilizării fără respectarea normelor a focului deschis.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER