8 septembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

BILANȚ TRAGIC AL PRIMELOR ȘASE LUNI PE ȘOSELELE DIN GIURGIU

16 accidente rutiere grave, în urma cărora opt oameni și-au pierdut viața – este bilanțul îngrijorător al primelor șase luni din 2024 de trafic pe șoselele din județul Giurgiu

Potrivit datelor oficiale ale IPJ Giurgiu, în semestrul I al anului 2024 au fost desfășurate 498 de acțiuni și 15 de activități educativ-preventive care au vizat principalele cauze generatoare de risc rutier.

În perioada de referință, s-au produs 16 accidente rutiere grave. În urma accidentelor grave produse în perioada ianuarie-iunie 2024 au fost înregistrate opt persoane decedate, opt răniți grav şi 22 de răniți ușor, iar în urma accidentelor ușoare s-au înregistrat 241 de răniți ușor.

„Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave au fost neacordarea de prioritate vehiculelor, abaterile săvârșite de bicicliști, alte preocupări de natură a distrage atenția, neasigurarea la schimbarea direcției de mers, viteza neadaptată la condițiile de drum, nerespectarea distanței între vehicule, traversarea neregulamentară a pietonilor, neacordarea de prioritate pietonilor și circulația pietonilor pe partea carosabilă.

În urma activităților desfășurate de efectivele de poliție rutieră și ordine publică, au fost constatate, în perioada analizată, 439 de infracțiuni pe linie de circulație, fiind aplicate 18.177 sancțiuni contravenționale, față de 19.060 în semestrul I anul 2023. Au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 1.864 de permise de conducere și retrase 1.985 de certificate de înmatriculare”, a anunțat, într-o recentă conferință de presă, chestorul Ionuţ Bogdan Dana, inspector şef al IPJ Giurgiu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER