27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

BREAKING NEWS: APROAPE 19 MILIOANE LEI, ALOCATE JUDEȚULUI ȘI MUNICIPIULUI GIURGIU DIN FONDUL DE REZERVĂ AL GUVERNULUI

În ședința de joi a Guvernului au fost adoptate două hotărâri extrem de importante pentru Giurgiu. Acestea vizează alocarea unor sume de care municipiul și județul aveau nevoie urgentă, banii fiind alocați din fondul de rezervă al Guvernului.

Concret, municipiului Giurgiu îi este alocată suma de 7.037.000 lei, pentru achitarea titlurilor executorii și propririlor înființate pentru serviciul de salubrizare, iar Consiliul Județean Giurgiu primește suma de 11.700.000 lei pentru finalizarea lucrărilor la DJ 603 și DJ 411.

În ambele cazuri, este vorba despre situații urgente; în cazul municipiului, există titluri executorii și popriri pe conturile administrației locale, iar în cel al Consiliului Județean, dacă lucrările la cele două drumuri județene nu sunt finalizate la termen, CJ va trebui să returneze toate sumele primite de la Uniunea Europeană, cele două drumuri fiind realizate pintr-un proiect cu finanțare externă.

Decizia Guvernului vine ca urmare a discuțiilor purtate recent de parlamentarii liberali de Giurgiu și liderul PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, cu premierul Florin Cîțu, căruia i-au explicat cele două probleme stringente ale muncipiului și județului.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER