27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

BUGETUL ALOCAT JUDEȚULUI GIURGIU, MAI MARE CA CEL AL ANULUI TRECUT, DAR ÎNCĂ INSUFICIENT PENTRU TOATE NEVOILE

Președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu, a făcut o serie de declarații legate de buget, într-o recentă conferință de presă. Astfel, șeful CJ a anunțat că, în acest an, județul Giurgiu va primi 78 milioane lei, cu 4 milioane lei mai mult decât anul trecut.

Cu toate că sunt mai mari decât anul trecu, sumele alocate nu sunt suficiente – spune președintele CJ, care are așteptări mai mari de la fondurile europene ce urmează să fie alocate din toamnă.

“Din sumele alocate acum,  cea mai mare parte o vom folosi pentru finanţarea proiectelor europene, pentru campusul arondat înăţământului profesional, pentru un nou spital sau o secţie exterioară în subordinea Spitalului Judeţean Giurgiu şi  pentru multe alte proiecte pe care veţi avea ocazia să le parcurgeţi odată cu aprobarea bugetului pe acest an care se va finaliza undeva în jurul datei de 10 aprilie,  deoarece prevederile legii bugetului  includ şi acea perioadă de 15 zile de consultare obligatorie.“

De altfel, bugetul județului a fost tema unei recente întâlniri pe care președintele Beianu, alături de primarul municipiului, Adrian Anghelescu și parlamentarii liberali de Giurgiu au avut-o cu premierul Florin Cîțu.

În cadrul acestei întâlniri, premirului i-a fost adusă la conuoștință o problemă preantă a județului: situaţia drumurilor DJ 411 şi DJ 603, pe care Dumitru Beianu le-a lăsat cu finanţare europeană în 2011, respectiv 2012, iar acum sunt încă nefinalizate, sarcina finalizării lucrărilor urmând să fie suportată din bugetul propriu, iar sumele necesare sunt mari: circa 20 de milioane de lei.

Președintele Dumitru Beianu a menționat că instituția pe care o conduce nu are acești bani ți nici nu se întrevede o soluție pe termen scurt.

Cea mai mare problem este că, dacă lucrările la aceste două drumuri nu se finalizează în 2021, statul român trebuie să restituie Uniunii Europene aproximativ 30 de milioane de euro.

”În urma discuţiilor cu primul ministru Florin Cîţu, acesta a înţeles situaţia și a promis că într-o perioadă relativ scurtă va aloca pentru CJ Giurgiu sumele necesare finalizării lucrărilor pentru cele două drumuri judeţene”, a declarat Dumitru Beianu.

În aceeași conferință de presă, președintele CJ a vorbit și despre cele peste 40 de teme de proiectare ce vor fi demarate imediat după aprobarea bugetului, inclusiv a secţiunii de dezvoltare şi a listei de investiţii, precizând că se va  trece foarte rapid la identificarea celor mai buni parteneri pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi a documentaţiilor de avizare a lucrărilor de investiţii  aferente obţinerii fondurilor europene, ceea ce presupune angajarea CJ Giurgiu într-o adevărată cursă  contra cronometru.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER