9 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

BUNURI CONTRAFĂCUTE DE APROAPE 500.000 DE LEI, CONFISCATE LA GIURGIU

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu împreună cu polițiști de frontieră din cadrul B.P.C.M.I.I.T.- I.T.P.F. Giurgiu și lucrători din cadrul Direcției Regionale Vamale București au descoperit, în acest sfârșit de săptămână,  în urma unor controale comune efectuate asupra mai multor mijloace de transport, peste 2.300 de bunuri care purtau însemnele unor marci cunoscute şi prezentau suspiciuni de contrafacere.

 *În ziua de 08.10.2022, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au acţionat în sistem integrat împreună cu lucrători din cadrul Direcției Regionale Vamale București, ocazie cu care, au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, mai multe mijloace de transport.

Astfel, autorităţile de control au descoperit în trei autocare, cantitatea de 940 de bunuri, constând în articole vestimentare, încălţăminte sport şi detergent, toate inscripţionate cu numele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere. Acestea aparţineau unor cetăţeni turci, în vârstă de 50 respectiv 51 de ani, care nu deţineau documente de provenienţă pentru toate aceste bunuri.

Produsele, estimate la o valoare de 154.000 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către reprezentanţii Direcţiei Generale Vamale Bucureşti.

*Cazuri similare au fost constatate în perioada 08-09.10.2022, de către polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu alături de colegii din cadrul B.P.C.M.I.I.T – ITPF Giurgiu.

Aceştia au descoperit, în compartimentele marfă ale unor autocare, printre  bagajele pasagerilor,  1.439 bunuri constând în articole vestimentare, de marochinărie, produse de încălţăminte şi parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute. Produsele aparţineau unor cetăţeni turci, în vârstă de 28, 34, 39 și respectiv 48 de ani.

Bunurile, în valoare de  263.050 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către colegii noştri, în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, faţă de persoanele sus-menţionate, se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Compartimentul Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER