14 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

BUNURI CONTRAFĂCUTE ÎN VALOARE DE 50.000 DE EURO, CONFISCATE ÎN VAMA GIURGIU

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au depistat un cetățean turc, care transporta o cantitate considerabilă de bunuri ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La data de 07.04.2021, în jurul orei 19.30, în temeiul unui plan comun de acțiune, derulat între polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu și polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu – Serviciul de Combatere a Criminalității Economice, a fost efectuat, pe sensul de intrare în ţară, un controlul specific asupra unui autocar marca Mercedes, condus de un cetățean turc, în vârstă de 32 de ani.

În urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit în cala mijlocului de transport, peste 2.200 de colete care conţineau articole vestimentare, obiecte de încălțăminte, parfumuri, obiecte de marochinărie inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute, precum și materiale sanitare.

Cu privire la bunurile sus-menționate, cetățeanul turc a declarat polițiștilor faptul că le-a achiziționat din Turcia și urma să le doneze unor instituții din România.

Bunurile, în valoare de aproximativ 244.790 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă,au fost indisponibilizate si predate polițiștilor din cadrul I.P.J. Giurgiu,care în prezent, efectuează cercetări față de persoana în cauză pentru săvârșirea infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

Roxana POPAZU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER