4 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

BUNURI DE PESTE 450.000 DE LEI, CONFISCATE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE ÎN VAMA GIURGIU

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a patru mijloace de transport, 599 grame bijuterii confecționate din metal de culoare galbenă și albă, presupus  a fi aur și  o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare și de parfumerie, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În ultimele 24 de ore, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, două autocare și două autoturisme.

Cu această ocazie colegii noștri au descoperit, în compartimentul marfă și în portbagajul mijloacelor de transport, 303 articole vestimentare și 712 parfumuri, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Tot în urma controlului efectuat asupra unuia din mijloacele de transport a fost găsită cantitatea de 599 grame  bijuterii confecționate din metal de culoare galbenă și albă, presupus a fi aur.

În cadrul cercetărilor polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite în autocar aparțin unor pasageri, trei cetățeni turci, în vârstă de 30 de ani, 39 de ani, respectiv 40 de ani iar cele descoperite în autoturisme aparțin unor cetățeni români, în vârstă de 24 de ani și 31 de ani.

Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate. Bunurile, în valoare estimată de  450.760 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate și infracțiunii de ”contrabandă” faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr.86/2006 privind Codul Vamal urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet.

 

Compartimentul Purtător de Cuvânt

din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu

 

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER