27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ: APROAPE DE TREI ORI MAI MULTE OFERTE DECÂT PARTICIPANȚI

In data de 20 aprilie 2018, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Giurgiu a organizat  Bursa  Generala a Locurilor de Munca. Aceasta actiune este o masura activa care presupune confruntarea directa a cererii cu oferta de forta de munca.

Bursa s-a desfasurat , incepand cu  ora 9.00, in municipiul Giurgiu, la Restaurantul Miorita si in orasul Bolintin Vale la sediul Bibliotecii  din localitate.

In vederea identificarii locurilor de munca vacante,  functionarii publici din cadrul  A.J.O.F.M. Giurgiu au contactat un numar de 163  agenti economici.

Au  participat la bursa un numar de 54 agenti economici care au  oferit  533 locuri de munca vacante, principalele domenii de activitate in care au fost oferite locuri de munca vacante sunt: constructii, industria confectiilor, industria alimentara, servicii, comert, asigurari, constructii nave, productia altor metale neferoase.

La aceasta bursa , au participat un numar de 210 persoane aflate in cautarea unui loc de munca, fiind preselectate in vederea sustinerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor, un numar de 93 persoane.

In ziua bursei au fost emise 5 Dispozitii de repartizare, cu incadrare in munca pe loc, in  meseriile: lucrator comercial, agent de securitate incinte, ambalator manual si muncitor necalificat.

La aceasta actiune au fost prezenti reprezentanti ai: Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta ,,Vlasca” Giurgiu, Centrul Militar al judetului Giurgiu si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Giurgiu care au promovat in randul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca oferta privind inscrierea la scolile de ofiteri si subofiteri .

De asemenea, au fost prezenti reprezentanti ai beneficiarilor privati ai unor proiecte cu finantare europeana care au mediatizat, in randul celor prezenti la bursa, activitatile implementate in cadrul acestor proiecte.

Ca o concluzie a actiunii de astazi, putem spune ca, desi locurile de munca vacante oferite de angajatori pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca au fost numeroase si diversificate, interesul manifestat de catre persoanele fara loc de munca din judetul Giurgiu a fost foarte scazut, in comparatie cu anii anteriori, iar cei prezenti au fost dezinteresati in a face demersuri la angajatori pentru a se integra pe piata muncii.

BIROUL DE PRESA AL AJOFM GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER