27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

BURSELE MONOPARENTALE – O PROBLEMĂ LA GIURGIU?

Subiectul a fost abordat în cea mai recentă ședință a Grupului de Lucru Mixt pentru Romi al județului Giurgi ședință a cărei temă principală a fost creșterea calității vieții cetățenilor de etnie romă. 

Instituția Prefectului vine cu detalii despre acestă întâlnire:

”Așa cum s-a obișnuit, aspecte legate de sănătatea, educația, accesul la piața muncii, îmbunătățirea condițiilor de locuire pentru comunitățile rome vulnerabile, dar și combaterea discriminării și a atitudinilor antirome, sunt discutate periodic de către instituțiile responsabile în gestionarea problemelor cu care se confruntă acești cetățeni.

În acest sens, instituțiile în cauză derulează periodic proiecte, acțiuni și campanii în beneficul comunităților de etnie romă din tot județul și manifestă deschidere și preocupare de a oferi sprijin acestora ori de câte ori este nevoie.

În cadrul ședinței menționate, președintele Organizației Județene a Partidei Romilor ”Pro Europa” Giurgiu, domnul Mihăiță Grigore, a semnalat faptul că a primit o serie de sesizări de la părinți cu privire la neacordarea, conform legii, a burselor monoparentale, mai ales că anumite unități de învățământ solicită prezentarea unui certificat de celibat pentru a acorda bursele în cauză. Aceste sesizări au fost făcute nu numai de părinții cu copii de etnie romă, ci vizează toate categoriile de elevi din județul Giurgiu.

În acest sens, subprefectul județului Giurgiu, domnul Mirel Brăgaru, a sugerat transmiterea unei sesizări referitoarea la această speță către Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, iar răspunsul să fie transmis, spre informare, și Instituției Prefectului.

De asemenea, pentru a nu mai exista dubii cu privire la lista documentelor ce trebuie depuse, conform prevederilor legale, pentru a beneficia de bursa monoparentală, subprefectul județului Giurgiu a sugerat ca Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu să transmită o adresă către toate unitățile de învățământ din județ, în cuprinsul căreia să fie enumerate toate documentele necesare în acest scop.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER