27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CA DE OBICEI, POMPIERII – „ÎN LINIA ÎNTÂI”. OAMENI SALVAŢI, MAŞINI SCOASE DE SUB ZĂPADĂ, INCENDII….

Ultimele zile au fost extrem de solicitante pentru angajaţii ISU, care au avut intervenţii „la foc automat”. Iată sinteza celor mai importante acţiuni din perioada 26-28 februarie:

„În perioada 26.02.2018 –28.02.2018,  subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 30 situații de urgență, astfel:

– 13 intervenții  ale  Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost:hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.

-1 intervenţie- degajare stâlp electric- localitatea Bolintin Vale;

-1 intervenție- asigurare măsuri PSI- municipiul Giurgiu;

-1 intervenție- deblocare mașini înzăpezite- municipiul Giurgiu;

-3 intervenții- sprijin SAJ;

-1 intervenție- deblocare autoturisme- localitatea Dârvari;

-1 intervenție- incendiu anexă gospodărească- localitatea Bolintin Vale;

-1 intervenție- incendiu locuință- localitatea Ogrezeni;

-1 intervenție- incendiu locuință- localitatea Malu;

-1 intervenție- degajare persoane- localitatea Mihai Bravu;

-1 intervenție- degajare persoane- localitatea Oinacu;

-1 intervenție- degajare persoane- localitățile Singureni și Crânguri;

-1 intervenție- degajare persoane- localitatea Herăști;

-1 intervenție- salvări animale- municipiul Giurgiu;

-1 intervenţie- deblocare mașini înzăpezite- municipiul Giurgiu;-

1 intervenţie- incendiu locuință- localitatea Joița.

În data de 26.02.2018, ora 14:59, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Bolintin Vale pentru degajarea unui stâlp electric căzut pe partea carosabilă.

În data de 26.02.2018, ora 08:45,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu în cazul sesizării unui miros de gaze (branșament fisurat). La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au asigurat măsurile PSI până la sosirea unui echipaj din cadrul societății de furnizare a gazelor naturale.

În data de 26.02.2018, ora 22:16,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru deblocarea a trei autotrenuri înzăpezite. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Echipajul de pompieri  a acționat pentru tractarea celor trei autovehicule blocate în zăpadă.

În data de 26.02.2018, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină atât în municipiul Giurgiu cât și în localitatea Bolintin Vale pentru transportul a doi pacienți de la domiciliul acestora la ambulanța SAJ.

În data de 27.02.2018, ora 05:19,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Dârvari pentru deblocarea două autotrenuri. La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. Echipajele de pompieri  au acționat pentru repunerea în circulație a celor două autovehicule.

În data de 26.02.2018, ora 10:56,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Bolintin Vale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars o magazine pe o suprafață de aproximativ 50 mp., 400 de prepețițe, 16 găini, 10 porumbei, un câine de talie medie și o ladă frigorifică. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

În data de 26.02.2018, ora 21:23,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Ogrezeni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars funinginea din interiorul coșului de fum. Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat.

În data de 27.02.2018, ora 01:48,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Malu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars tavanul bucătăriei pe o suprafață de aproximativ 6 mp. Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat.

În data de 27.02.2018, ora 09:30, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Mihai Bravu pentru transportul cu autoșenilata a unei femei însărcinate de la domiciliul acesteia la ambulanța SAJ.

În data de 27.02.2018, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitățile Oinacu, Singureni, Crânguri și Herăști pentru transportul cu autoșenilata a șase persoane de la domiciliile acestora la Autosanitara Dializă.

În data de 27.02.2018, ora 14:02, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru deblocarea unui câine prins într-un gard metalic. La fața locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție si comandă și o autospecială de descarcerare din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu.

În data de 27.02.2018, ora 15:49, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru transportul unui pacient de la ambulanța SAJ la locuința acestuia.

În data de 27.02.2018, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină pentru deblocarea a trei autotrenuri înzăpezite în Punctul Vamal, Giurgiu. Echipajele de pompieri  au acționat pentru tractarea celor trei autovehicule blocate în zăpadă.

În data de 26.02.2018, ora 10:56,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Joița pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulață SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 80 mp., mobilierul din trei camere de locuit și materiale textile. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

Purtător de cuvânt: Lt. Neguț Florin

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER