21 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CA ȘI CUM NU ERA DESTUL DE AGLOMERATĂ VAMA, PODUL PRIETENIEI SE ÎNCHIDE CÂTE PATRU ORE, NOAPTEA

Traficul pe Podul peste Dunăre de la Ruse va fi oprit timp ce patru ore pe noapte, în perioada 28-31 august, în fiecare noapte între orele 22:00 şi 02:00. Motivul îl reprezintă realizarea unor lucrări de reparaţii urgente la rosturile şi panourile de beton ale structurii podului, a anunţat vineri Agenţia de Infrastructură Rutieră (RIA), transmite BTA, citată de Agerpres.

În perioada restricţiei, toate tipurile de vehicule vor fi oprite să traverseze în ambele sensuri. Serviciile vamale şi de frontieră din Bulgaria şi România au fost consultate deoarece punctul de trecere a frontierei este mai puţin aglomerat în cel moment al zilei. RIA şi-a cerut scuze şoferilor pentru disconfort și precizează că lucrările de reparaţii şi reabilitare sunt necesare pentru a asigura deplasarea în siguranţă.

RIA a informat că până la sfârşitul lunii ar urma să fie anunţată o licitaţie publică pentru renovarea cuprinzătoare a Podului peste Dunăre, de pe partea bulgară, deoarece facilitatea se află într-o stare gravă.

Agenţia a subliniat că până acum nu a fost realizată nicio reparaţie majoră a podului. Rosturile au fost consolidate în urmă cu mai bine de 22 de ani, în timp ce hidroizolaţia şi pavajul de asfalt au fost înlocuite în 2011.

www.g4media.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER