16 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CÂINII L-AU DAT DE GOL: ȘOFER ARESTAT, DUPĂ CE ÎN CAMIONUL SĂU AU FOST GĂSITE APROAPE 150.000 DE PACHETE CU ȚIGĂRI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și confiscat 149.990 de pachete cu ţigări, care se aflau ascunse într-un ansamblu rutier, în cutii metalice disimulate în paleți cu rigips. Șoferul autocamionului a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În data de 31.05.2021, în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român, în vârstă de 43 de ani, conducând un ansamblu rutier. Conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta paleți cu  rigips din Bulgaria, pentru o societate comercială din Ungaria.

Cu ocazia controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport cu un echipaj canin, câinele de serviciu a detectat prezența produselor din tutun în interiorul autovehiculului.

Având suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autocamionului. Astfel,  au descoperit că în compartimentul pentru marfă, în interiorul paleților cu rigips, se aflau cutii metalice, în care erau ascunse țigări, care nu aveau aplicate marcaje fiscale.

Procedând la inventarierea bunurilor descoperite, a rezultat cantitatea de 149.990 pachete cu țigări, în valoare de 2.999.800 lei.

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au indisponibilizat întreaga cantitate de țigări, precum și cei 15 paleți cu rigips transportați de către șofer, în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele cetățeanului român a fost  emisă  ordonanță de reținere  pentru 24 de ore, iar în cauză polițiștii de frontieră derulează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „contrabandă”, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție Popazu Roxana

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER