16 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CĂLĂTOR SPRE OCCIDENT, PE OSIA UNUI CAMION…

Poliţiştii de frontieră au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, un cetățean irakian care a încercat să intre ilegal în ţară, ascuns pe osia semiremorcii unui autocamion. Acesta a fost preluat de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

În data de 31.12.2022, în jurul orei 19.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific asupra unui autocamion condus de un cetățean turc, care transporta textile din Turcia pentru România.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, a fost descoperită ascunsă, pe osia semiremorcii autocamionului, o persoană de sex masculin.

Persoana în cauză nu deținea documente de identitate asupra sa.

În cadrul cercetărilor, colegii noştri au stabilit că tânărul depistat este cetățean irakian, în vârstă de 24 de ani. Acesta a declarat că s-a urcat pe osia  semiremorcii, când se afla pe teritoriul Bulgariei, fără ca șoferul să cunoască acest lucru și intenționa să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoana depistată, șoferul și ansamblul rutier au fost preluați de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Compartimentul Purtător de Cuvânt

din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER