30 noiembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

CĂLĂTORIE PERICULOASĂ ÎNTRERUPTĂ DE POLIȚIA DE FRONTIERĂ LA GIURGIU

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au depistat un cetățean din Afganistan, care a încercat să intre ilegal în România, ascuns pe osia unei semiremorci. Tânărul, în vârstă de 22 de ani, intenționa să ajungă în Germania și nu deținea documente de identitate asupra sa. Acesta a fost preluat de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În noaptea de 05.02.2022, în jurul orei 01.30,  în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetățean român, în vârstă de 45 de ani, care conducea un autocamion. Conform documentelor, şoferul transporta granule de polistiren, pe ruta Turcia – România.

La efectuarea controlului mijlocului de transport a fost descoperită ascunsă, pe osia semiremorcii, o persoană de sex masculin.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit că bărbatul depistat este cetățean afgan, în vârstă de 22 de ani. Acesta a declarat autorităților faptul că s-a urcat pe osia autocamionului, în timp ce se afla în Turcia, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect.

Tânărul nu deținea documente de identitate asupra sa și intenționa să ajungă în Germania.

Având în vedere aspectele constatate, conform protocolului româno-bulgar, cetățeanul afgan a fost preluat de către reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

Popazu Roxana

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER