27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

„CĂMĂTĂREASĂ DE GIURGIU”, ARESTATĂ

La vârsta la care majoritatea femeilor îşi trăiesc liniştite bătrâneţile şi îşi cresc nepoţii, o giurgiuveancă se ocupă de cu totul alte probleme. Deloc legale, însă. Pe lângă faptul că dădea bani cu camătă, femeia se folosea şi de neputinţa unei alte bătrâne, căreia încerca să îi ia apartamentul, pentru a-l vinde.

Povestea „cămătăresei de Giurgiu” se încheie, însă, în arest. Iată ce spun poliţiştii despre acest caz:

„La data de 11.04.2017, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au documentat activitatea infracționala a lui H. M., o femeie de 61 ani, din municipiul  Giurgiu, județul Giurgiu, pentru comiterea infracțiunilor de exploatarea patrimonială a unei persoane vulnerabile și camătă.

H.M. a încheiat la data de 23.03.2016, un contract de împrumut cu garanție imobiliară, prin care a împrumutat-o pe I. D., de 74 ani, cu 14.500 lei fiind ipotecat un apartament.

Profitând de starea vădită de vulnerabilitate a lui I. D., persoană vârstnică și cu afecţiuni medicale, H. M., a încheiat de fapt contractul de împrumut cu intenţia de a deveni proprietarul apartamentului, bun cu valoarea de vânzare de 10.500 euro, sumă cu mult disproporțională față de cea împrumutată.

Totodată polițiștii au stabilit că în perioada 2013-2016, H. M., a dat sume de bani cuprinse între 300 lei și 2500 lei la alte 5 persoane, cerând dobânzi mari, fără a fi autorizată în acest sens.

Tot la data de 11.04.2017, polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare și au reținut-o pe H. M., aceasta urmând să fie prezentată la Judecătoria Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de exploatarea patrimonială a unei persoane vulnerabile și camătă,

Pentru documentarea activității infracționale, polițiștii au fost sprijiniți tehnic  de Biroul de Operațiuni Speciale Giurgiu.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER