18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CAMPANIA ELECTORALĂ NAȘTE MONȘTRI… UN POLITICIAN CREAZĂ PANICĂ NEJUSTIFICATĂ, AFIRMÂND CĂ APA POTABILĂ DIN GIURGIU ESTE CONTAMINATĂ!

O conferință de presă susținută ieri de reprezentanții Apa Service, în care s-au prezentat detalii tehnice despre calitatea apei potabile din municipiu și județ și unde s-a afirmat clar că apa din municipiul Giurgiu este foarte bună din punct de vedere calitativ, a fost răstălmăcită și interpretată de un politician local, viitor candidat la Parlament, care, în încercarea de a căpăta capital electoral, afirmă, pe rețelele sociale, că apa potabilă din Giurgiu este contaminată și că nu poate fi consumată!

Evident, Apa Service a replicat rapid, mai ales că știrea a ajuns una de interes național – și nici nu e de mirare, fiind vorba despre o reședință de județ.

Iată care este replica reprezentanților Apa Service:

”FAKE NEWS de cea mai joasă speță!!!!!

APA din Municipiul Giurgiu, furnizată de societatea Apa Service ESTE POTABILĂ!!!!

O informare publică, răspândită în mediul online de un ”politician” cu pretenții la Camera Deputaților a postat în spațiul public informația potrivit căreia apa de la robinet, din Municipiul Giurgiu ar fi fost declarată nepotabilă.

Este o DEZINFORMARE gravă, de siguranță națională, care a creat panică în rândul locuitorilor din Municipiul Giurgiu.

Autorul dezinformării este Robert Hristache, care a interpretat în mod total eronat declarațiile conducerii Apa Service Giurgiu cu privire la calitatea apei din Municipiul Giurgiu.

În oraşul Giurgiu şi în zonele pe care Apa Service le exploatează din localităţile rurale apa este controlată zilnic în laboratorul nostru conform unui program de monitorizare, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică.

Apa din comerţ nu cred că are o calitate care o depăşeşte pe cea de la robinet pentru că este foarte săracă în săruri.

Din punct de vedere al conţinutului de clor cu rol de dezinfectant, apa poate avea miros de clor mai ales dimineaţa, dar este în parametrii acceptaţi. Ph-ul apei de la robinet, la Giurgiu, este de 7,3 faţă de ph-ul ideal de 7,7, cantitatea de impurităţi este de 1,2 în condiţia în care nu trebuie să depăşească 5 unităţi, la nitraţi şi nitriţi, la Giurgiu, valoarea este foarte mică.

La amoniu situaţia e mai delicată puţin, acest compus apare ca urmare a infiltraţiilor în pânza freatică de la haznale, agricultură. La Mihăileşti am fost nevoiţi să declarăm apa nepotabilă”, – Andrei Năiță – director tehnic APA SERVICE GIURGIU

Așadar, îl somăm oficial pe ”politicianul” Robert Hristache să își ceară scuze public pentru inducerea în eroare a consumatorilor noștri din Municipiul Giurgiu și ne rezervăm dreptul de a-l acționa în instanță pentru minciunile publicate.

Dragi giurgiuveni! APA DIN GIURGIU este sigură, potabilă și certificată de Direcția de Sănătate Publică!!!!!”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER