27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CÂND SE ÎNCĂLZESC CALORIFERELE GIURGIUVENILOR RACORDAŢI LA CET?

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a anunţat marţi, la o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, că în noaptea următoare va începe furnizarea agentului termic în întreg oraşul.

„Am început furnizarea agentului termic mai timid la început, din data de 16 octombrie cu prioritate pentru şcoli, grădiniţe şi licee. Două şcoli, respectiv şcoala 7 şi şcoala numărul 8, sunt cu probleme pentru că încă se lucrează la mansardă sau la anumite săli în vederea obţinerii autorizaţiei ISU. În ceea ce priveşte asociaţiile de proprietari, au primit până acum căldură doar cele care au solicitat acest lucru, dar acum, în ultima săptămână a fost mai frig, şi de mâine ar trebui ca în tot oraşul să fie furnizat agentul de încălzire. Cei de la societatea de furnizare a agentului termic în sistem centralizat fac ultimele probe în noaptea asta şi mâine dimineaţă vor să dea drumul la căldură în oraş”, a declarat Nicolae Barbu.

El a spus că, în ceea ce priveşte cetăţenii care au rămas unici consumatori ai agentului termic în sistem centralizat, la nivelul unei scări de bloc, a fost luată măsura ca aceştia să fie sprijiniţi financiar, de Consiliul Local Municipal Giurgiu, cu suma de trei mii de lei fiecare, pentru achiziţionarea de centrale termice de apartament.

„Pentru acei consumatori care au rămas foarte puţini sau singulari pe câte o scară de bloc, neracordaţi la centrale cu gaze, pentru a nu avea pierderi şi costuri foarte mari, am luat decizia să îi susţinem cu câte trei mii de lei pentru achiziţionarea de centrale. S-ar putea ca până la sfârşitul săptămânii să aprobăm, într-o primă tranşă, în cadrul CLM, şapte dosare”, a afirmat Nicolae Barbu.

Conform acestuia, datoriile consumatorilor casnici şi ale agenţilor economici către furnizorul de agent termic în sistem centralizat sunt „foarte mari”, „soldul clienţilor, la 30 octombrie, fiind de 4,2 milioane de lei”.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER