18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CANICULA IMPUNE MĂSURI SPECIALE ȘI ÎN PENITENCIARUL GIURGIU

Deschiderea vizetelor de la uşile camerelor de detenţie şi a ferestrelor, asigurarea permanentă de apă rece şi reducerea programului de muncă de la opt la patru ore sunt măsurile aplicate în perioada caniculei de conducerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Giurgiu pentru cele 1.477 de persoane private de libertate din această unitate.

„În perioada caniculei sunt măsuri luate de administraţia penitenciarului, respectiv este asigurată ventilarea naturală a camerelor prin deschiderea vizetelor de la uşile camerelor de detenţie şi a ferestrelor, rămân doar gratiile, astfel încât să existe o ventilare naturală.

Pe fiecare secţie sunt frigidere unde persoanele private de libertate îşi ţin apa sau băuturi răcoritoare la rece, cei aflaţi în regim deschis de detenţie au frigidere în camere, iar cei în regim de deţinere de maximă siguranţă sau cei aflaţi în regim închis au frigidere pe secţie unde îşi ţin apă rece”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Giurgiu, Cătălin Zinică.

Totodată, conform sursei citate, programul de lucru pentru deţinuţii de la punctele de lucru exterioare a fost redus de la opt ore şi poate ajunge până la patru ore în perioada caniculei, fiind asigurate apa rece, pauze de hidratare şi echipamente de protecţie solară.

În cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Giurgiu se află 1.477 de persoane private de libertate, dintre care 600 sunt în regimul cel mai sever de maximă siguranţă, 643 se află în regim închis, 123 în regim deschis şi 35 în regim semideschis, iar restul sunt persoane private de libertate arestate preventiv.

În cadrul Penitenciarului Giurgiu, deţinuţii stau câte doi până la cinci în camere care au o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi, cu baie proprie.

Judeţul Giurgiu se află sub avertizare de cod portocaliu de caniculă în aceste zile cu temperaturi care pot ajunge până la 39 de grade Celsius la umbră, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) care va depăşi pragul critic de 80 de unităţi şi nopţi tropicale cu temperaturi care nu vor coborâ sub 20 de grade.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER