16 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CAPTURĂ MARE ÎN VAMA GIURGIU: PESTE 180.000 DE DOLARI

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat un cetățean bulgar de origine vietnameză care a încercat să scoată din țară suma de 182.000 USD, bani nedeclarați la ieșirea din țară și pentru care nu deținea documente justificative.

În data de 11.07.2017, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu- Rutier, s-a prezentat pentru a ieși din țară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria, cetățeanul bulgar de origine vietnameză V. D., în vârstă de 40 ani.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra persoanei in cauza dar și a autoturismului, în urma căruia au descoperit, în torpedou și pe bancheta din spate, o pungă și o borsetă care conțineau, în total, suma de 182.000 USD.

La cercetări, bărbatul a declarat că deține o firmă în România, având ca obiect de activitate comerțul cu îmbrăcăminte și încălțăminte, iar banii provin din activitatea firmei, el urmând să îi scoată din țară pentru a achiziționa marfă nouă din Grecia.

Întrucât cetățeanul bulgar nu poseda documente care să justifice legalitatea provenienței și deținerii sumei de bani, cei 182.000 USD au fost indisponibilizați până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”omisiunea, în tot sau în parte, a evidențierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate” și ”dobândirea, deținerea sau folosirea de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârșirea de infracțiuni”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 9, alin. 1, lit. B din Legea 241/2005, combinat cu art. 29, alin. 1, litera c din Legea 656/2002.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu

Inspector  de poliţie Onofrei Cristina

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER