19 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CAPTURĂ ”PARFUMATĂ” ÎN VAMĂ

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în cala unui autocar, 416 flacoane cu apă de parfum și apă de toaletă, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 05.10.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, în jurul orei 01.00, a fost selectat pentru control un autocar aparținând unei firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, mai multe pungi ce conțineau 416 flacoane cu apă de parfum și apă de toaletă, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări s-a stabilit că bunurile aparțineau șoferului autocarului, cetățeanul turc M.A., în vârstă de 57 de ani, care a declarat că a primit bunurile de la un cunoscut, în Istanbul, pentru a le transporta în România, nu deține documente de proveniență pentru acestea și nici nu avea cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma de 83.200 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Comisar  șef de poliție Cazacu Dănuț

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER