18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CARAVANA CULTURALĂ A ROMILOR AJUNGE MARȚI LA GIURGIU

Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher, în parteneriat cu Partida Romilor Pro-Europa, organizează anul acesta cea de-a treia ediție a Caravanei Culturale a Romilor, acțiune ce are ca scop combaterea prejudecăţilor şi stereotipurilor referitoare la romi prin dialog intecultural pentru diversitate şi prin învăţarea pe tot parcursul vieţii.
Caravana poposește marți, 13 iunie, la Giurgiu, unde este pregătit un program special. Acesta va debuta la ora 9, la
Școala Gimnazială nr 3, unde va fi difuzat și distribuit un CD bilingv – Poveștile Copilăriei -, după care este programată proiecția filmului artistic ”Ioana. O rugă, o dorință, un vis împlinit!”, vizionarea filmului fiind urmată de o dezbatere.

La ora 12.30, Primăria Giurgiu găzduiește dezbaterea ”Importanța culturii și identității etnice în dialogul intercultural”, o acțiune la care este așteptată participarea reprezentanților tuturor autorităților locale, iar Caravana se încheie după-amiază, la Casa de Cultură ”Ion Vinea”, unde, la ora 16, va fi pusă în scenă o piesă de teatru pentru copii bilingv – ”Prințul cel obraznic și bătrânul înțelept” – urmată de un spectacol muzical, susținut de Taraful Calofir, la aceste acțiuni, intrarea fiind liberă.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER