6 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

CÂT DE DEPARTE POATE AJUNGE COMPROMISUL POLITIC AL MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII?

Numele lui Alexandru Rafila era, până nu demult, un nume respectat, ca specialist, atât în țară, cât și peste hotare, acesta fiind reprezentantul României la OMS. Atunci când a fost desemnat ministru, atât personalul medical, cât și oamenii simpli, de rând, s-au bucurat, gândind că un medic poate conduce mult mai bine Ministerul Sănătății. Și, o perioadă de timp, chiar așa a fost…

Doar că și în domeniul sănătății intrrvine politicul… așa se face că ministrul Rafila a luat o decizie care, cel puțin la prima vedere, pare cel puțin ciudată: a înlocuit directorul DSP Giurgiu (Iulian Stoenescu), medic de profesie, cu un jurist – Magdalena Mărcuț.

Pe lângă faptul că nu are niciun fel de pregătire medicală, Magdalena Mărcuț s-a făcut remarcată în urmă cu doi ani, atunci când izbucnea pandemia de coronavirus; total depășită de situație, aceasta demisiona de la conducerea DSP Giurgiu.

Acum, aceasta este repusă în funcția de director de ministrul Rafila.

Ce a determinat schimbarea? Se pare că Magdalena Mărcuț este un apropiat al conducerii PSD, deci se poate spune că numirea vine ”pe filieră” politică.

Interesant este că anumite siteuri apropiate PSD anunțau această schimbare cu două săptămâni înainte să apară decizia oficială a ministrului Rafila… Oare vorbim despre calități de ”medium”? I-au citit gândurile ministrului, în avans?

Revenind la renumele lui Alexandru Rafila, este păcat că prin astfel de compromisuri își pătează reputația și cariera…

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER