8 septembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CÂŢI BANI PRIMEŞTE JUDEŢUL GIURGIU PRIN PROGRAMUL PNDL2?

Ministerul Dezvoltării a afişat miercuri pe siteul oficial lista obiectivelor de investiţii şi sumele alocate pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locala – PNDL II. Judeţului Giurgiu i-a fost alocată suma de 783.436.063,8 lei, bani împărţiţi tuturor unităţilor administrativ-teritoriale, dar şi Consiliului Judeţean, pentru reabilitarea drumurilor judeţene.

Printre primăriile ce au primit cele mai mari sume se numără Bolintin Deal – pentru modernizare de străzi, Bucşani – pentru construcţia unui pod peste râul Neajlov, Buturugeni -pentru modernizarea drumurilor comunale, Călugăreni, Colibaşi, Comana, Crevedia Mare, Floreşti Stoeneşti -pentru asfaltarea drumurilor de interes local, dar şi pentru construcţia unui pod peste Sabar, la Floreşti-Stoeneşti, Găujani, Ghimpaţi, Gostinu, Graeca, Herăşti, Hotarele, Joiţa etc.

Bani sunt alocaţi şi Consiliului Judeţean, pentru reabilitări şi modernizări de drumuri judeţene, pe listă regăsindu-se drumuri ca : 412, 412 D, 507, 601D, 401A, 412A etc. O veste bună este că aproape 19 milioane de lei sunt alocaţi pentru modernizarea DJ 503A Onceşti-Radu Vodă-IzvoareleChiriacu-Răsuceni-limită jud. Teleorman, adică unul din cele mai proaste drumuri din judeţ. Şi un alt drum judeţean, la fel de prost, primeşte finanţare acum: DJ 506 A, limită jud. Teleorman-Toporu.

Pe lista obiectivelor de investiţii finanţate prin PNDL 2 în judeţul Giurgiu se regăsesc şi reabilitări, modernizări şi dotări de şcoli şi grădiniţe, extinderea sistemelor de iluminat public, alimentare cu apă, dotarea cu mobilier a cabinetelor medicale etc.

Şi municipiul Giurgiu apare pe lista beneficiarilor fondurilor din PNDL 2, cu dotare cu mobilier şi dotări independente la Colegiul Naţional „Ion  Maiorescu”, la „Viceamiral Ioan Bălănescu” şi Şcoala nr. 8, dar şi cu suma de aproape 21 de milioane de lei alocată proiectului de modernizare a străzilor situate în zona II a oraşului.

În total, lista obiectivelor de investiţii finanţate prin PNDL 2 în judeţul Giurgiu cuprinde 191 de poziţii.

Pentru cei interesaţi, lista completă a acestor obiective poate fi găsită la adresa:

http://www.mdrap.ro/lucrari-publice/pndl/programul-national-de-dezvoltare-locala

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER