27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CÂȚI PROFESORI AU PROMOVAT EXAMENUL PENTRU DIRECTORI LA GIURGIU?

32 de profesori giurgiuveni s-au înscris, inițial, la concursul pentru ocuparea celor 59 de posturi de director și director adjunct în unitățile școlare din județ. Majoritatea concurenților au susținut examenul pentru posturile de directori.

Luni, ei au susținut proba scrisă a concursului, probă la care au fost declarați admiși 21 de candidați. Șapte profesori nu au reușit să obțină punctajul minim de 35 din 50 posibil, unul s-a retras din concurs, iar alți trei nu s-au mai prezentat la examen, deși se înscriseseră.

 

Pentru cei 21 de profesori care au promovat proba scrisă urmează acum evaluarea CV-urilor și interviurile, probe programate în perioada 19-31 iulie. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, rezultatele finale se vor afișa pe 2 august, iar noii directori își vor prelua posturile la 1 septembrie.

Dat fiind faptul că vorbim de 59 de posturi de conducere, iar în cursă au rămas doar 21 de candidați – mai puțin de jumătate din numărul posturilor scoase la concurs – este mai mult decât probabil că și în anul școlar viitor multe din unitățile de învățământ din județ vor fi conduse de directori numiți de Inspectoratul Școlar.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER