18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CE AU DESCOPERIT POLIȚIȘTII LA UN CONTROL-FULGER ASUPRA UNUI AUTOCAR ÎN VAMĂ?

La data de 25 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice au oprit pentru control, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, un autocar, în cala acestuia fiind descoperite mai multe bunuri, susceptibile a fi contrafăcute.

Fiind efectuat un control amănunțit, în interiorul autocarului au fost descoperite 1.174 de produse (îmbrăcăminte, încălțăminte și parfumuri), cu numele unor mărci protejate pe teritoriul României, în valoare de 82.180 de lei.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că produsele în cauză aparțin unui bărbat, cetățean turc.

Polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o mărcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Totodată, asupra bărbatului au mai fost descoperite 580 de țigarete, fără marcaje corespunzătoare, fiind aplicată sancțiunea contravențională a avertismentului, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, modificată cu O.U.G. 85/2022 privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul fiscal și vamal.

Toate bunurile descoperite au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Activitatea a beneficiat de sprijinul unui polițist din cadrul Serviciului Criminalistic.

IPJ GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER