18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CE AU MAI DESCOPERIT COMISARII DE LA PROTECȚIA CONSUMATORULUI?

În ultima perioadă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu a realizat o serie de acțiuni de control, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, la diverși operatori economici din județ și ca urmare a unor mesaje transmise în mediul online de consumatori.

Astfel, la 12 operatori economici din judetul Giurgiu, au fost constatate abateri de la legislația în vigoare. Operatorii controlați au fost:

  • AMICII SRL – magazin “LA DOI PAȘI” Giurgiu
  • ADC SRL – restaurant “Dorobela“, Piața Centrală
  • PAN DAVID JCL SRL oraș Bolintin Vale fabrică de pâine și patiserie
  • MEGA IMAGE SRL, Com Ghimpați
  • ANDRU & ALY MARKET SRL, com Frătești
  • BODI ȘI MIRELA FAST FOOD, com Frătești
  • ADM MARIO SRL, com Frătești
  • ROMAX SRL, com Frătești
  • P & G SERVICE SRL, com Frătești
  • ASM MULTIPREST SRL sat Remuș
  • DALGEN SRL, sat Remuș
  • MARIBO PROD CARN SRL, mun Giurgiu

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Giurgiu au aplicat diferite sancțiuni, după cum urmează:

  • 19 amenzi contravenționale, în valoare totală de 265.000 lei
  • 2 avertismente
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare de aproximativ 4058 lei
  • propunere închiderii temporare a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni pentru operatorul DALGEN SRL și PAN DAVID JCL SRL
  • oprirea temporară a prestării serviciilor pentru ADC SRL,BODI ȘIMIRELA FAST FOOD SRL, PAN DAVID JCL SRL, până la remedierea deficiențelor
  • oprirea temporară a utilizării a 14 vitrine frigorifice până la remedierea deficiențelor.

 

Neregulile constatate în timpul controalelor, au fost:

 

  • Comercializarea legumelor și fructelor fără informații complete (țara de proveniență și clasa de calitate)
  • Comercializarea unor produse fără etichete de identificare și caracterizare
  • Comercializarea unor produse cu data durabilității minimale depășită
  • Produse fără preț afișat, cu ambalaje deteriorate
  • Produse congelate cu arsuri de congelare, acumulări de gheață în ambalaje
  • Depozitarea necorespunzătoare a produselor, fără protecție sanitară la temperatura mediului ambient.
  • Lipsa autorizației pentru prestarea serviciilor la fast food
  • Lipsa graficelor de temperatură sau completarea acestora necorespunzător
  • Utilizarea unor spații frigorifice neigienizate, cu mucegai, insecte vii și moarte, cu grilajele ventilatoarelor cu strat grosier de praf, garnituri de etanșare degradate, rugină și resturi alimentare
  • Folosirea unor incinte neigienizate, cu pereți și paviment necurățați și tavan cu infiltrații.
  • În secția de producție pâine și patiserie existau insecte vii( muște și gândaci), tăvi neigienizate cu arsuri de produs, utilaje neigienizate, pereți cu pânze de paianjen, paviment și tavan insuficient igienizate, ustensile de curățenie depozitate în secția de producție, coșuri de gunoi fără capac, materii prime – saci cu amelioratori așezațidirect pe paviment și pâine depozitată în navete direct pe paviment.

CJPC GIURGIU

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER