8 septembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CE CAUTĂ UN SPANIOL LA GIURGIU?

Nu, nu vine să admire ”peisajul mirific”, nici să viziteze locurile, ci să… expună! Pentru că este vorba despre un pictor din Spania, pe numele său Eduardo Diez, care va deschide o expoziție la Muzeul Județean ”Teohari Antonescu”.

Expoziția se numește ”Farmecul discret al apei”, va fi inaugurată marți, 5 iunie, la ora 13 și va fi deschisă timp de o lună.

Și cine altul putea să facă o mai bună ”avanpremieră” – într-un stil inconfundabil – decât directorul Muzeului, Ionel Muscalu?

”E vremea ! Şi sezonul. Pentru a da aripi viselor noastre şi pentru a ne transforma iluziile în realitate.

Chiar omul care este un pic trecut, chiar el, mai ales el, are un pic sentimentul de a fi, de a trăi. Vacanţa creează acest efect. Distanţa de asemenea. Parfumurile. Orizontul. Vântul.

Peisajul… Marea. La Bucureşti, la Giurgiu. În alte capitale de ţară, de judeţ.

În satele noastre pitoreşti, de asemenea. Întotdeauna ai nevoia aceasta a evadării pentru care cauţi vacanţele: parfumurile, orizontul, vântul, peisajul…şi uneori ai această senzaţie că te afli pe malul mării şi totul este extraordinar, chiar dacă nu te afli acolo…

Și dacă nu te afli acolo, poți fi marți la Muzeul Județean Teohari Antonescu, de la ora 13.00, pentru o întâlnire cu marea, cu Farmecul discret al apei și cu un alt mod de a călători.
Autorul, Eduardo Diez, este la a 75-a expoziție prin orașele mari sau mici ale lumii mari și se va opri și la Giurgiu. Măcar că a expus la Madrid, la Paris, la New York, la Lisabona sau în România, o expoziție la Giurgiu, în portul atâtor vapoare străine nu avusese!

Măcar o duminică de am fi fericiți!”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER