27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CE LEGĂTURĂ ESTE ÎNTRE PARCHETUL GENERAL, BĂDĂLĂU, DRAGNEA ȘI CRISTIAN MATEI?

O plângere penală… o plângere care a iscat un nou scandal pe plan politic, pentru că îl vizează pe senatorul Cristian Marciu, dar și pe Călin Popescu Tăriceanu.

Jurnaliștii de la Puterea au aflat detalii interesante despre acest subiect; astfel, ei spun că respectiva plângere penală a fost depusă de Cristian Matei, fostul director al APDF și unul din protejații lui Bădălău.

Despre Matei s-au spus și scris multe de-a lungul timpului, în condițiile în care, ca director al APDF, a reușit să ”pună pe butuci” compania, iar pe numele său sunt deschise mai multe dosare penale, atât la DNA, cât și la mai multe Parchete.

Asta nu i-a împiedicat, însă, ascensiunea profesională, pentru că Bădălău l-a propulsat la DRDP București și, mai apoi, director la Teletrans.

Potrivit jurnaliștilor de la Puterea, Matei ar fi cel care a depus plângerea penală pe numele lui Marciu și Tăriceanu, însă nu ”de capul lui”, ci ”sfătuit și îndrumat” îndeaproape de mentorul său, Niculae Bădălău.

Iar motivul acestor manevre este simplu: lupta pentru putere, Marciu părând a fi – la momentul apariției acelei plângeri – un ”rival” de temut la conducerea PSD Giurgiu, un rival ce trebuia eliminat, în condițiile în care fotoliul de șef al PSD Giurgiu se cam ”clătina” pentru Bădălău.

Și tot jurnaliștii de la Puterea mai spun că, de fapt, Bădălău nu ar fi la prima ”abatere” de acest gen, acesta aflându-se în spatele mai multor plângeri penale depuse pe numele fostului său șef de partid, Liviu Dragnea, iar numele lui Bădălău ar fi și pe lista denunțătorilor lui Dragnea.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER