8 septembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CE MAI E NOU ÎN VAMA GIURGIU? DOCUMENTE FALSE ȘI PARFUMURI CONTRAFĂCUTE!

Poliţiştii de frontieră din  cadrul I.T.P.F. Giurgiu au depistat patru cetăţeni turci care au încercat să intre ilegal în România, folosind cărți de identitate eliberate de autoritățile bulgare, ce aparţineau altor persoane.

În data de 16.01.2019, în jurul orei 18:50, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-au prezentat, pentru a intra în țară, călătorind ca pasageri în două autoturisme, patru bărbați care au prezentat la controlul de frontieră cărți de identitate eliberate de autoritățile din Bulgaria.

Procedând la identificarea persoanelor şi verificarea documentelor, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că persoanele prezente la control nu sunt aceleași cu cele din fotografiile cărților de identitate, motiv pentru care s-au efectuat verificări suplimentare.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit, în bagajele peroanelor în cauză, pașapoartele personale emise de autoritățile din Turcia.

Față de cele constate, bărbații au declarat că sunt cetăţeni turci şi că au procurat cărțile de identitate bulgărești de pe teritoriul Bulgariei, contra sumei de 1.000 de euro fiecare. Aceştia au mai declarat că au încercat să folosească această metodă deoarece doreau să ajungă în Germania și  nu deţineau documente de călătorie.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cetăţenii turci şi şoferii bulgari au fost preluaţi de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Sute de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în portbagajul unui autoturism, 596 flacoane cu apă de parfum și apă de toaletă, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean român a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 17.01.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, în jurul orei 02.10, a fost selectat pentru control un autoturism marca Dacia, condus de cetățeanul român P.M. în vârstă de 39 de ani.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagajul autoturismului, mai multe pungi  ce conțineau 596 flacoane cu apă de parfum și apă de toaletă, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, persoana în cauză a declarat că transporta bunurile pentru un prieten, nu deținea documente de proveniență pentru acestea și nu avea cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma de 89.400 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu,

 Comisar sef de poliţie Cazacu Danut

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER