27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CE MAI E NOU PRIN VAMA GIURGIU? ŢIGĂRI DE CONTRABANDĂ ŞI ACTE FALSE

Peste 5.000 de pachete de ţigări ascunse şi un turc ce încerca să intre în ţară cu acte false. Sunt cele mai recente descoperiri ale poliţiştilor de frontieră de la Giurgiu:

Peste 5.000 pachete de țigări, depistate într-un  autocamion cu produse sanitare

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, în urma unei acţiuni specifice, 5.790 pachete de țigări pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară, ascunse în semiremorca unui autocamion încărcat cu produse sanitare. 

În data de 22.11.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Direcţiei Regionale Vamale București, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 00.15, în baza unei analize de risc, pe sensul de intrare în ţară a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunțit un autocamion, condus de cetăţeanul bulgar Valeri H., în vârstă de 59 de ani. Autovehiculul aparținea unei firme de transport internațional, iar şoferul transporta, potrivit documentelor de însoţire, produse sanitare din Bulgaria către o firmă din Anglia.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în paleții pe care erau așezate obiectele sanitare, 5.790 pachete cu țigări  de diferite mărci, cu timbru fiscal bulgăresc.

La cercetări, șoferul a declarat că nu avea cunoștință de existenţa ţigărilor  descoperite în semiremorcă, deoarece nu a fost prezent în momentul încărcării acesteia.

Ţigările, în valoare de 98.430 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

Cetățean turc cu document bulgăresc, depistat la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au depistat un cetățean turc care a încercat să intre în ţară cu o carte de identitate bulgărească aparținând altei persoane.

În data de 22.11.2017, în jurul orei 00.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind ca pasager într-un autoturism, un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate eliberată de autoritățile bulgare.

Procedând la verificarea documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana prezentă la control nu este aceeași cu cea din fotografia cărții de identitate, motiv pentru care s-au efectuat verificări suplimentare.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetățeanul turc K. I., în vârstă de 32de ani.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul de identitate din Bulgaria, în schimbul sumei de 300 euro şi a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Austria pentru a se angaja, dar nu deţinea un document de călătorie care să îi permită trecerea frontierei.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar aceasta a fost preluată de autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun.

 Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

 Comisar sef  de poliţie Cazacu Danut”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER