18 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CE MAI GĂSEȘTE POLIȚIA DE FRONTIERĂ LA CONTROALE? DISPOZITIVE PENTRU ARME ȘI ANABOLIZANȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunse într-un autoturism, 203 mecanisme și dispozitive pentru arme militare pe care două persoane au încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 08.11.2018, ora 20.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, cetățeanul bulgar T.P., în vârstă de 49 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria. Acesta era însoţit de o persoană de sex feminin, cetățean ucrainean, în vârstă de 44 ani.

Acţionând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, în urma căruia au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, în portbagajul autoturismului, sub haine, în două cutii din lemn, 203 mecanisme și dispozitive de armament.

La cercetări s-a constatat că persoanele în cauză nu dețineau documente de provenienţă şi autorizaţiile necesare pentru introducerea acestora în țară. De asemenea, cei doi au declarat că dețin un magazin de specialitate în Bulgaria și intenționau să ajungă în Cehia pentru a participa la o expoziție de profil.

Cercetările au fost efectuate în comun cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu- Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, iar în cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ”nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Fiole ce conţineau o substanță anabolizantă, descoperite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetățean bulgar care a încercat să introducă ilegal în țară, peste 1.770 fiole care conţineau o substanță anabolizantă, fără a poseda autorizaţiile necesare.

În data de 08.11.2018, ora 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, un cetățean bulgar D.H., în vârstă de 60 de ani, la volanul unui autocamion care efectua un transport de coletărie din Bulgaria, pentru România.

Cu ocazia controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autocamionului, o cutie cu 1.774 fiole inscripționate NORDITROPIN SIMPLEXX, ce conţin substanță SOMATROPIN, aceasta aflându-se pe lista substanțelor anabolizante cu grad mare de risc, pentru care șoferul autocamionului nu a putut prezenta autorizaţii emise de autorităţile competente.

Produsele farmaceutice, a căror valoare se ridică la suma de 2.164.280 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul autocamionului a fost sancționat contravențional.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu,

 Comisar șef de poliţie Cazacu Danut

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER