28 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CE SURPRIZE NE MAI REZERVĂ VREMEA ÎN URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI?

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteorologică pe următoarele două săptămâni.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

MUNTENIA

Pornind de la medii în jurul a 1 grad în prima zi a intervalului, maximele vor crește treptat până spre 9 grade în ziua 25 ianuarie, apoi vor scădea spre medii în jurul a 5 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 27-29 ianuarie.

După ziua de 29 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară ce se va concretiza prin înregistrarea unor valori maxime medii în jurul a 10 grade, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele vor crește de la medii în jurul a -9…-8 grade în primele două nopți ale intervalului, până spre 0 grade în 26 ianuarie.

Ulterior nopții de 26 ianuarie, în intervalul 27-30 ianuarie alternanțele termice vor fi nesemnificative, minimele urmând a avea valori de -4…-3 grade. După data de 30 ianuarie minimele vor crește treptat, urmând ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză să se atingă 0…1 grad, în medie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

www.dcnews.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER