10 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

CE SURPRIZE NE MAI REZERVĂ VREMEA?

După un weekend cu temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului, de peste 30 de grade, pe alocuri, vremea intră într-un proces de răcire, iar meteorologii vorbesc deja despre primele ninsori.

Însă luni, vremea va fi caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în sud şi sud-est. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în zona de munte şi în sud-estul teritoriului, unde doar izolat va ploua slab. Valorile termice vor fi mai scăzute faţă de zilele precedente. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 17 şi 29 grade Celsius, iar cele minime, în general, între 2 şi 14 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil în timpul zilei și mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla cel mult moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 8 – 11 grade.

Specialiștii ANM au anunțat cât ne mai bucurăm de vremea frumoasă

Oana Păduraru, meteorolog ANM, a spus la DC News, când vor cădea primele zăpezi în România din sezonul de iarnă 2023-2024.

„Nu este exclus să avem precipitații sub formă de ninsoare la începutul lunii noiembrie și chiar la sfârșitul lunii octombrie, pentru că vor fi pătrunderi succesive de mase de aer rece, dinspre latitudini nordice, iar masa de aer cald care se află acum în sud, treptat, se va retrage și desigur că sunt favorizate pătrunderile reci. Estimativ, se pare, totuși, că la finalul lunii octombrie – chiar dacă temperaturile rămân la modul general peste cele normale – există probabilitate foarte mare pentru ninsori”, a spus meteorologul.

De miercuri vremea se strică. Se anunță instabilitate atmosferică în vestul, nordul și centrul țării, precum și la munte, unde înnorările vor fi temporar accentuate și pe arii relativ extinse vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate, iar trecător vor fi posibile și descărcări electrice.

Conform meteorologilor, sub aspect termic, vremea va fi deosebit de caldă în sud și sud-est, astfel temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 și 29 grade, iar cele minime între 8 și 18 grade.

www.stiripesurse.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER