22 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CE ”SURPRIZE” SE POT GĂSI ÎN PÂINEA FABRICATĂ LA GIURGIU? AU AFLAT INSPECTORII DE LA PROTECȚIA CONSUMATORULUI (VIDEO)

Două fabrici de pâine din Giurgiu au fost închise de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) după ce comisarii au găsit mizerie, gândaci, produse expirate sau ţinute la temperaturi ridicate.

De asemenea, comisarii ANPC au dat amenzi de 45.000 de lei. Una dintre fabrici deserveşte Administraţia Penitenciarelor, iar cealaltă vindea produsele la un hipermarket.

ANPC a anunţat că a fost verificată SC Dunapan Star SRL, o fabrică de pâine în oraşul Giurgiu. Astfel, au fost găsite mai multe probleme în spaţiile de producţie, zone deteriorate, rugină, impurităţi, resturi alimentare, mucegai. De asemenea, au fost găsiţi gândaci.

ANPC a dat o amendă de 25.000 de lei şi a decis închiderea temporară a fabricii de pâine.

De asemenea, va fi făcută şi propunere de închidere a unităţii până la şase luni.

ANPC a menţionat că fabrica de pâine deserveşte Administraţia Penitenciarelor.

De asemenea, a fost verificată SC Dolce PSN Gold – fabrică de pâine şi produse de patiserie tot din Giurgiu, informează news.ro.

“Unitatea nu a putut prezenta la momentul efectuării controlului Autorizaţia Sanitară de Funcţionare. Menţionăm ca unitatea are autorizaţia de funcţionare eliberată de Primăria Giurgiu numai pentru punctul de vânzare, magazin. Ca structura funcţională, unitatea este prevazută cu secţia de producţie propriu-zisă, spaţii de depozitare materii prime, produse finite, camera frigorifică de produse finite, depozit de faină, cameră tehnică, spaţii depozitare ambalaje”, a menţionat ANPC.

Sursa citată a adăugat că în spaţiul de producţie pavimentul este exfoliat, sunt zone cu vopsea lipsă, plinta desprinsă, deteriorată, zone cu lovituri mecanice, acumulări de impurităţi. De asemenea, pereţii laterali erau murdari, iar la îmbinarea tavanului cu pereţii laterali există rugină.

Echipele de control au mai descoperit că în spaţiul de producţie se află rastele din metal ruginite cu strat gros de grăsime, în care se aflau produse de patiserie fără data limita de consum, un utilaj nefuncţional cu uzură avansată, cu rugină, o masă de lucru din inox deteriorată, cu vopsea exfoliată şi strat gros de grăsime.

Pe masa de lucru se aflau semifabricate pe care se aflau insecte, muşte, iar sub masă era o folie lipicioasă plină cu muşte, au mai precizat reprezentanţii ANPC.

De asemenea, în unitate s-au găsit depozitate materii prime cu data limita de consum depăşită.

Nereguli au fost descoperite şi în camerele de păstrare a produselor finite. Astfel, pereţii laterali aveau un strat gros de mucegai, tavanul era cu impurităţi şi rugină.

Totodată, era şi un amestec pentru umplutura de mere, margarina vegetală, glazura de cacao, care trebuia păstrat la loc uscat şi răcoros şi era ţinut la 30 de grade Celsius.

ANPC a mai transmis că a găsit şi materii prime fără etichetă şi data limită de consum.

Unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei, fiind închisă temporar, până la remedierea deficienţelor. De asemenea, va fi făcută şi o propunere de închidere pentru o perioadă de până la şase luni.

Această fabrică de pâine vindea produsele către hipermarketul Cora.

www.psnews.ro

Despre controalele de la fabricile de pâine din Giurgiu vorbește și șeful ANPC, într-un clip postat pe pagina de facebook:

https://www.facebook.com/watch/?v=808774077373331&extid=CL-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C&mibextid=2Rb1fB&ref=sharing

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER