19 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CEA DE-A DOUA ETAPĂ A DEZINSECȚIEI ÎN ORAȘ ESTE PROGRAMATĂ SĂPTĂMÂNA VIITOARE

În zilele de 09.07-10.07.2024, în intervalul orar 05:00 – 10:00, Giurgiu Servicii Publice S.A. va acționa cu tratament aviochimic (etapa a-II-a), pentru combaterea țânțarilor, căpușelor, muștelor, etc., pe o suprafață de 1500 ha din aria administrativ teritorială a municipiului Giurgiu (intravilan și extravilan).

În data de 09.07.2024 vor fi efectuate cinci (5) zboruri, iar în data de 10.07.2024 patru (4) zboruri.

Substanțele biocide ce vor fi utilizate sunt:

– VECTOBAC WG este un larvicid (biocid) biologic selectiv care acţionează prin ingestie pentru combaterea larvelor de ţânţari într-o varietate de habitate. Vectobac WG poate fi aplicat pe suprafeţe populate de peşti şi alte vietăţi acvatice, dar și pe suprafețe populate de plante, deoarece nu este dăunător acestora și nu le afectează în niciun fel, după cum reiese și fișa de securitate și avizul nr. FR-2015-0038, acordat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională pentru Produse Biocide. Astfel, având în vedere această particularitate a biocidului, se va utiliza pe orice suprafață de apă unde țânțarii se înmulțesc, sau este cunoscută ca fiind un habitat pentru larvele de țânțari, având o acțiune de la 2 până la 7 zile de la aplicare. Concentrația recomandată de producător este cuprinsă între 0,125 – 1,00 kg/ha, în funcție de densitatea populației de țânțari.

– AMPLAT este un insecticid (biocid) cu acțiune împotriva populațiilor de insecte dăunătoare ce afectează sănătatea publică și este avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională pentru Produse Biocide – Nr. 645BIO/18/12.24. Indicațiile de la producător privind concentrația de Amplat sunt următoarele: 0,20% – 2%. – SOLFAC TRIO EC 140 NF este un insecticid (biocid) cu acțiune împotriva țânțarilor, muștelor, gandacilor, etc și de asemenea este avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională pentru Produse Biocide – Nr. 5645BIO/18/12.24. Concentrația recomandată de producător este de 0,40% – 0,80% în funcție de gradul de infestare (normal sau grav).

Toate tratamentele se aplică cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației. Dacă prognoza meteorologică nu permite efectuarea activităților planificate, acestea vor fi reprogramate.

Primăria municipiului Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER