27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CELE MAI MULTE BURSE „BANI DE LICEU” – PENTRU ELEVII LICEULUI DIN BOLINTIN

Aproximativ 400 de elevi din judeţul Giurgiu vor primi, în anul şcolar 2017-2018, burse prin programul „Bani de liceu”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Georgeta Stănescu.

„Un număr de 397 de elevi giurgiuveni au depus cereri şi vor primi bani de liceu în acest an şcolar”, a spus sursa citată.

Cei mai mulţi elevi, 135, provin de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din localitatea Bolintin Vale, acesta şi unitatea de învăţământ din judeţ unde învaţă cel mai mare număr de elevi, aproape 2.000.

Bani de liceu vor primi şi 12 elevi de la Colegiul „Ion Maiorescu” din municipiul Giurgiu, 27 de la Liceul Economic „Ion Barbu”, 10 de la Liceul Viceamiral „Ioan Bălănescu”, 50 de la liceul din Hotarele, 16 de la liceul din Călugăreni, 35 de la Mihăileşti, 18 de la Comana, 12 de la Prundu, 41 de Liceul „Nicolae Cartojan”, 38 de la Liceul „Tudor Vianu” şi trei de la Seminarul Teologic”, a declarat Georgeta Stănescu.

Fiecare elev inclus în programul „Bani de liceu” va primi suma de 180 lei lunar în perioada cursurilor, inclusiv pe timpul examenului de bacalaureat sau în timpul efectuării practicii în producţie.

Beneficiarii programului sunt elevi care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 lei, precum şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie ori cei aflaţi sub tutelă, în cazul respectării condiţiei de venit.

Sprijinul financiar nu se mai acordă dacă elevul acumulează mai mult de 20 de absenţe nemotivate într-o lună, dacă a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile sau dacă a obţinut mai puţin de nota 7 la purtare.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER