18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CELEBRUL ”BLACK HAWK” A AJUNS ȘI LA GIURGIU. CU CE SCOP?

Un elicopter militar Black Hawk a survolat, joi, zona de frontieră dintre Giurgiu și Ruse, având la bord șefii Poliției de Frontieră din Giurgiu și Ruse.  

Aceștia au explicat că survolul elicopterului reprezintă cea mai nouă  modalitate de supraveghere a frontierei pe o rază de peste 400 de km, de la limita județelor Dolj și Mehedinți până la Călărași.

Zona de frontieră va fi supravegheată de patrule mixte româno-bulgare, acoperind șase puncte de trecere a frontierei: Calafat, Giurgiu, Bechet, Zimnicea, Turnu Măgurele și Călărași.

”În aceste zone, în special în punctele de trecere a frontierei de la Calafat, se lucrează în comun, polițiști de frontieră români și bulgari, la care se alătură patrularea în comun pe Dunăre, pe uscat, alternativ pe malul românesc și bulgăresc, precum și patrularea aeriană”, a precizat șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, comisar șef de poliție Viorel Chiran.

La rândul său, comisarul Dimitar Chorbadzhiev, director al Direcției Regionale a Poliției de Frontieră Ruse, a declarat:

”Împreună facem controale mixte în zona de frontieră, acum și cu un elicopter, o misiune foarte bună, pentru că acum, când Dunărea a scăzut, putem observa foarte bine unde sunt zonele cu risc pentru trecere ilegale și vom lua măsurile adecvate.”

foto: giurgiu-tribune.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER