27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CELEBRUL CLAN ”BUTOANE” – DIN NOU ÎN PRIM-PLAN!

Structura centrală a DIICOT anunță, într-un comunicat oficial:

”În această dimineaţă  procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară  din cadrul  Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat un numar de 14 de perchezitii domiciliare pe raza municipiului Giurgiu și a localitatăţii Vedea, într-o cauză penală disjunsă, având ca obiect  activitatea infracţională desfăşurată de către o parte a membrilor grupului infracţional denumit generic “ clanul Butoane”.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, șantaj, trafic de minori, proxenetism, trafic de droguri de mare risc, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune şi organizarea ilegală a jocurilor de noroc.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat  că, în perioada 2015-2017, membrii grupului au înlesnit practicarea prostituției de către mai multe tinere pe teritoriul Austriei, Germaniei, Suediei și Marii Britanii, în vederea obținerii de foloase materiale.

De asemenea, suspecţii exploatat sexual 3 minore, pe raza județului Giurgiu, atât în locuințele celor în cauză, ale clienților racolați, cât și într-o unitate hotelieră.

S-a reţinut că minorele exploatate au obținut, în schimbul serviciilor sexuale prestate, în favoarea clienților racolați de către membrii grupului, sume cuprinse între 200 și  400 de lei zilnic, din care victimele primeau sume derizorii, în unele cazuri acestea fiind agresate fizic și psihic.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate și indisponibilizate 7 telefoane mobile, 9 cartele SIM, 4 carduri și 1 stick de memorie, 2 hard disk-uri, înscrisuri doveditoare ale unor transferuri bancare, carduri bancare și un autoturism de lux.

La sediul DIICOT- Structura Centrală vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 11  persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, S.C.C.O. Giurgiu  şi   Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Informații de background: http://www.diicot.ro/index.php/arhiva/2208-comunicat-de-presa-05-10-2017

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER